Voice Dialogue

Zonder dat je je ervan bewust bent werk je vaak met verschillende “delen” of “rollen” van jezelf. En soms merk je het ook wel. Zo kan je jezelf ergeren aan het feit dat je een sloddervos bent of juist erg een perfectionist, of merk je dat je je de ene keer heel sterk en hard kunt voelen en een andere keer helemaal klein, in de war en verdrietig.

Voice Dialogue HengeloEr zijn in iedere mens veel sub-personen, die allemaal wel eens hun zegje willen doen. De belangrijkste sub-personen voeren vaak de dagelijkse leiding in je gedrag en worden een automatische reactie. Het kan erg fijn zijn om zo’n persoon eens letterlijk aan het woord te laten en te kijken wat die te zeggen heeft. Je kunt daarna zelf kiezen wat je daar vervolgens mee wilt doen in je leven.

Voice Dialogue is een fijne methode die vaak leidt tot diepgaande inzichten en blijvende resultaten. Het leert je jezelf beter kennen, keuzes te maken zoals jij dat wilt en de stukken van jezelf te herkennen.

Het Amerikaanse therapeutenechtpaar Hal en Sidra Stone is de grondlegger van deze manier van werken. Je gaat hierbij niet op zoek naar wat er ‘fout’ is en verbeterd moet worden, maar naar wat en hoe het ís.

Als begeleider ga ik in gesprek met je verschillende sub-personen, die op heel verschillende plekken in de ruimte kunnen staan of zitten. Het zorgt voor verrassende, onverwachte, ontroerende en soms ook amusante ontmoetingen met jezelf.