Traumawerk - EMDR

Als er een heel moeilijke beleving c.q trauma is of is geweest, die niet verwerkt is, zijn er meerdere mogelijkheden om hiermee te werken. Hoewel veel zware herinneringen weg-ebben tijdens het lichaamswerk kan specifiek werk voor trauma ook gedaan worden op twee andere manieren:

Traumawerk Hengelo

1. EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een snelle en effectieve behandelmethode voor het verwerken van nare ervaringen en trauma's. Met EMDR, onder meer het maken van bepaalde oogbewegingen, kom je los van de ongewenste emoties en automatische reacties die een herinnering oproept.

EMDR is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. EMDR werd meer dan 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro. In de jaren daarna werd deze procedure verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode.


2. Via een hypnotische sessie kunnen trauma's en moeilijke herinneringen op een prachtige manier een plaats krijgen, waardoor je weet dat ze er nog wel zijn, maar het voor jou onmogelijk is om de lading die erachter zit opnieuw te produceren.

Hoe je ook je best doen, het zal je niet meer lukken. Met respect en zachtheid kan je op die manier eindelijk energie vrijkrijgen die al die tijd besteed is aan het omzeilen van die nare gevoelens en herinneringen.


Ik leg graag uit hoe e.e.a in zijn werk gaat, maar het zelf ervaren zegt vele malen meer.