Cranio Sacraal therapie

Deze vorm van lichaamswerk is een heel zachte manier van werken en is erop gericht rust en ruimte in het lichaam te brengen. Heel anders dan bij fysiotherapie of massage wordt er niet geduwd en getrokken aan je lichaam, maar ik volg wat je lichaam zelf aangeeft en wil laten gebeuren. De behandeling zal in elk geval de beweeglijkheid bevorderen; spanningen en blokkades opheffen.

Je lichaam is altijd op zoek is naar een natuurlijk evenwicht en wil zichzelf graag herstellen tot de staat waar het uiteindelijk voor bedoeld is; namelijk gezond zijn. Het is altijd bereid jou van dienst te zijn bij wat je wilt doen.

Cranio sacraal therapie is afkomstig uit de osteopathie. De naam is afkomstig van de beenderen die samen met de wervelkolom het zenuwstelsel omgeven; het cranium (de schedelbeenderen) en het bekken (sacrum /heiligbeen).
Bij een goede gezondheid vertoont al het weefsel een zekere mate van beweging. De cellen in ons lichaam hebben de neiging om samen te trekken onder langdurige stress, maar ook bij een plotselinge gebeurtenis of chronische spanning. Dat is duidelijk voelbaar op alle plekken van het lichaam, ook bij de schedel.
Tijdens de behandeling ga ik dus na waar blokkades en spanningen zijn en zal ik je lichaam helpen het doorstromen te versterken. Dit voel je vaak letterlijk gebeuren.

Allerlei ervaringen en herinneringen, prachtige en gelukkige, maar ook vreselijke en nare, worden door ons lichaam herinnerd. Als je met bepaalde ervaringen op het betreffende moment niets kunt slaat je lichaam die ervaringen op in zogenaamde energie-cystes. Het vergt veel kostbare energie om dit zo vast te houden, dus je bent er erg bij gebaat om die spanning los te laten.

Je lichaam zoekt tijdens de behandeling via een soort "ontrollen" zelf uit wat er gaande is en ontspant. Als beeld kan je dat vergelijken met een te strak opgewonden veer van een mechanisch kinderspeelgoedje die weer gaat functioneren en daarmee het hele organisme, inclusief het denken en de geest, los en vrij maakt.