ReAttach

ReAttach is een methode waarbij d.m.v. zachtjes kloppen op de handen de druk en verwarring in je hoofd verminderen en waarbij er nieuwe verbindingen gelegd kunnen worden. Het is een korte interventie waarbij snel resultaat behaald kan worden.

Als je uit balans raakt en (psychische) klachten ontwikkelt lijkt het vaak alsof de problemen alleen maar erger worden. Angsten, depressieve gevoelens en  prikkelbaarheid nemen toe. Het kan ook voelen alsof je lontje steeds korter wordt, je het overzicht verliest of  dat je het gevoel hebt dat het leven zwaar is..
ReAttach interventie is gericht op het verbeteren van het verwerken van informatie, emoties en gebeurtenissen. Het resultaat is dat je minder problemen ervaart in het dagelijks functioneren. De kortdurende interventie helpt jezelf, je partner of  kind uit de negatieve spiraal te komen.
Zo ontstaat er weer perspectief en ruimte voor groei.
ReAttach is een relatief jonge interventie met veelbelovende resultaten.
Je leert snel en adequaat spanning en gebeurtenissen te relativeren en verwerken. Inhoudelijk werk je aan het beeld dat je hebt van jezelf in relatie met de belangrijkste personen in je leven. Overlevingspatronen, die een negatieve invloed hebben op je dagelijks functioneren (schema’s), maken plaats voor zinvoller gedrag.

Vergroot ontwikkelingspotentieel

Helpt om positief gefocust, vol zelfvertrouwen de grenzen van ontwikkeling te verkennen.

Maakt krachtiger

Je leert snel en adequaat te relativeren en verwerken. U werkt aan het beeld dat u heeft van uzelf in relatie tot anderen en de wereld. Je maakt je de leerervaringen direct eigen, zodat je snel door ontwikkelt.

Voor wie?

Binnen de topsport, management en organisatie en bij kwetsbare mensen in de samenleving wordt ReAttach succesvol toegepast.

Wat maakt ReAttach zo bijzonder?

Binnen de GGZ, de neuro-revalidatie en de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking kan ReAttach een groot verschil maken. Met ReAttach kunnen functies worden hersteld of voor het eerst aangeleerd. Bij mensen met autisme wordt samenhang (centrale coherentie) getraind waardoor het dagelijks functioneren gemakkelijker wordt.
Mensen met ernstige psychische klachten krijgen snel weer overzicht en de controle over hun emoties en leven terug.

ReAttach Hengelo